Zapečené makarony s tuňákem

Ingredience


Hrášek 400 g
Makarony milánské 250 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mléko plnotučné 100 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Čedar 100 g
Sýr Parmezán 80 g
Tuňák v oleji 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve velkém hrnci uvaříme makarony al dente. Vodu důkladně slijeme.
  2. V pánvi rozehřejeme máslo a přidáme mouku a sůl. Mícháme, dokud se vše nespojí. Přilijeme mléko a šleháme tak dlouho, dokud omáčka nezhoustne. Do směsi přisypeme šálek rozdrobeného čedaru a šleháme tak dlouho, dokud se sýr neroztaví a všechny suroviny nespojí. Poté vmícháme tuňáka a hrášek.
  3. V zapékací misce promícháme nudle a připravenou směs s tuňákem, vše posypeme parmazánem a asi 30 minut zapékáme.