Zapečené makarony s tuňákem
Ingredience
Hrášek |
400 g |
Makarony milánské |
250 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mléko plnotučné |
100 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Čedar |
100 g |
Sýr Parmezán |
80 g |
Tuňák v oleji |
200 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve velkém hrnci uvaříme makarony al dente. Vodu důkladně slijeme.
- V pánvi rozehřejeme máslo a přidáme mouku a sůl. Mícháme, dokud se vše nespojí. Přilijeme mléko a šleháme tak dlouho, dokud omáčka nezhoustne. Do směsi přisypeme šálek rozdrobeného čedaru a šleháme tak dlouho, dokud se sýr neroztaví a všechny suroviny nespojí. Poté vmícháme tuňáka a hrášek.
- V zapékací misce promícháme nudle a připravenou směs s tuňákem, vše posypeme parmazánem a asi 30 minut zapékáme.