Kachna pěti vůní
Ingredience
Ananas |
180 g |
Cibulka jarní |
60 g |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Kachní prsa |
350 g |
Koření pěti vůní |
1 kávová lžička |
Nudle vaječné |
300 g |
Olej arašídový (podzemnicový) |
1 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Paprika červená |
60 g |
Sůl |
5 g |
Víno rýžové čínské |
2 polévková lžíce |
Zázvor celý |
50 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nudle uvaříme podle návodu na obalu a poté dobře scedíme. Uchováme v teple.
- Kachní maso nakrájíme na nudličky, přidáme koření pěti vůní, sójovou omáčku, rýžové víno a cukr. Přikryjeme, necháme 20 minut marinovat.
- Ve woku rozehřejeme olej. Vložíme maso a 2 minuty prudce opékáme. Přidáme na nudličky nakrájenou papriku, proužky zázvoru a bílou část jarní cibulky, opékáme další 4 minuty, dokud paprika nezačne měknout.
- Přidáme ananas s citronovou šťávou a marinádu, 2 minuty mícháme. Podle potřeby přisolíme. Ihned podáváme posypané zelenou částí jarní cibulky s nudlemi jako přílohou.