Kachna pěti vůní

Ingredience


Ananas 180 g
Cibulka jarní 60 g
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Cukr krupice 1 kávová lžička
Kachní prsa 350 g
Koření pěti vůní 1 kávová lžička
Nudle vaječné 300 g
Olej arašídový (podzemnicový) 1 polévková lžíce
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Paprika červená 60 g
Sůl 5 g
Víno rýžové čínské 2 polévková lžíce
Zázvor celý 50 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nudle uvaříme podle návodu na obalu a poté dobře scedíme. Uchováme v teple.
  2. Kachní maso nakrájíme na nudličky, přidáme koření pěti vůní, sójovou omáčku, rýžové víno a cukr. Přikryjeme, necháme 20 minut marinovat.
  3. Ve woku rozehřejeme olej. Vložíme maso a 2 minuty prudce opékáme. Přidáme na nudličky nakrájenou papriku, proužky zázvoru a bílou část jarní cibulky, opékáme další 4 minuty, dokud paprika nezačne měknout.
  4. Přidáme ananas s citronovou šťávou a marinádu, 2 minuty mícháme. Podle potřeby přisolíme. Ihned podáváme posypané zelenou částí jarní cibulky s nudlemi jako přílohou.