Knedlíčky z tresky s krabí omáčkou
Ingredience
Citronová šťáva |
2 kávová lžička |
Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Krab |
100 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Nové koření mleté |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sardelová pasta |
1 kávová lžička |
Smetana 33% (šlehačka) |
200 g |
Solamyl - bramborový škrob |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Treska aljašská |
500 g |
Vejce křepelčí |
1 ks |
Vývar rybí |
300 ml |
-
Doba přípravy: 50 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Rybu omyjeme, vykostíme, nakrájíme na kostky a rozmixujeme. Vmícháme vejce, škrob a 2 lžíce smetany. Ochutíme solí, pepřem, novým kořením a sardelovou pastou. Mísu zakryjeme a necháme 30 minut vychladit v lednici.
- Na omáčku rozpustíme máslo a osmahneme na něm mouku. Zalijeme vývarem, rozmícháme, přidáme zbylou smetanu, přivedeme k varu a na mírném ohni za stálého míchání cca 10 minut povaříme.
- V kastrole zahřejeme 3 dcl vody. Z rybí hmoty tvarujeme dvěma lžícemi knedlíčky a vaříme je ve vroucí vodě cca 5 minut. Vyjmeme děrovanou naběračkou, dáme do mísy a uchováme v troubě předehřáté na 75 °C.
- Omáčku dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Vmícháme nasekaný kopr, uvařené a vyloupané kraby, krátce prohřejeme.
- Knedlíčky rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme. Jako přílohu můžeme použít např. rýži.