Rybí koláčky s okurkovou omáčkou
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Filé z aljašské tresky |
500 g |
Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Okurky nakládané |
1 ks |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Strouhanka |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vývar rybí |
0.25 l |
Zakysaná smetana |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rybu omyjeme, nakrájíme na kostky a pokapeme citronovou šťávou. Rozmixujeme, dáme do mísy a odložíme do lednice.
- Oloupanou cibuli nasekáme najemno a na lžíci rozpáleného másla restujeme cca 5min dozlatova. Necháme vychladnout. Mezitím opláchneme petrželku, osušíme a lístky nadrobno nasekáme. Polovinu smícháme s cibulí, přidáme vejce, smetanu a strouhanku a směs vmícháme do rybí hmoty. Dochutíme solí, pepřem, paprikou, muškátem a vytvarujeme cca 16 malých koláčků. Ty obalíme ve 2 lžících mouky.
- V pánvi rozpálíme přepuštěné máslo a koláčky na něm smažíme z každé stany cca 7min dohněda. Po vyjmutí uchováme v míse, v troubě předehřáté na 75C.
- Do zbylého tuku vmícháme lžíci mouky a osmahneme ji dozlatova. Přilijeme vývar a asi 70ml láku z okurek, za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme cca 10min na mírném ohni. Do omáčky přidáme nadrobno nakrájenou okurku, zbytek petrželky, ochutíme solí a pepřem.
- Koláčky rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme. Jako přílohu můžeme použít slané brambory.