Bramborové karbanátky s kari
Ingredience
Bramborová kaše |
2 hrnek |
Cibule |
1 ks |
Kari koření |
0.5 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Pomeranče |
2 ks |
Sůl |
1.5 kávová lžička |
Sýr Gouda 45% |
50 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyjeme a drobně pokrájíme petrželovou nať. Oloupanou cibuli drobně pokrájíme. Tvrdý sýr nastrouháme. Pomeranče omyjeme, osušíme, nakrájíme na měsíčky.
- V pánvi na 1 lžíci rozpuštěného másla zpěníme 1 cibuli a dáme ji do mísy. Přidáme k ní 2 hrnky horké bramborové kaše, 1 vejce, 1.5 lžičky soli, 1/2 lžičky kari koření, 1 lžíci pokrájené petrželky a 50 g nastrouhaného sýra.
- Bramborovou směs dobře promícháme a vytvarujeme malé karbanátky.
- Poklademe je na plech s pečícím papírem a do každého karbanátku utvoříme lžičkou malý důlek, do kterého vložíme 1/3 lžičky másla.
- Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 10 minut dozlatova.
- Karbanátky podáváme s pokrájenými pomeranči.