Bramborové karbanátky s kari

Ingredience


Bramborová kaše 2 hrnek
Cibule 1 ks
Kari koření 0.5 kávová lžička
Máslo čerstvé 3 polévková lžíce
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Pomeranče 2 ks
Sůl 1.5 kávová lžička
Sýr Gouda 45% 50 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyjeme a drobně pokrájíme petrželovou nať. Oloupanou cibuli drobně pokrájíme. Tvrdý sýr nastrouháme. Pomeranče omyjeme, osušíme, nakrájíme na měsíčky.
  2. V pánvi na 1 lžíci rozpuštěného másla zpěníme 1 cibuli a dáme ji do mísy. Přidáme k ní 2 hrnky horké bramborové kaše, 1 vejce, 1.5 lžičky soli, 1/2 lžičky kari koření, 1 lžíci pokrájené petrželky a 50 g nastrouhaného sýra.
  3. Bramborovou směs dobře promícháme a vytvarujeme malé karbanátky.
  4. Poklademe je na plech s pečícím papírem a do každého karbanátku utvoříme lžičkou malý důlek, do kterého vložíme 1/3 lžičky másla.
  5. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 10 minut dozlatova.
  6. Karbanátky podáváme s pokrájenými pomeranči.