Rizoto Verona

Ingredience


Bresaola - Sušená hovězí šunka 250 g
Hovězí vývar základní 500 ml
Máslo bylinkové 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 3 g
Rýže Arborio 200 g
Šafrán 5 g
Šalotka 40 g
Sůl 5 g
Sýr Parmezán 35 g
Víno bílé 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Obě másla rozpustíme a kolečka šalotky na nich orestujeme.
  2. Přidáme rýži a všechno dál dusíme přibližně 3 minuty. Směs zalijeme bílým vínem, vaříme a postupně podléváme hovězím vývarem. Smícháme šafrán, sůl a pepř a ochutíme rizoto. Všechno ještě přibližně 20 minut necháme táhnout.
  3. Šunku nakrájíme na nudličky a krátce před podáváním zamícháme do rizota.
  4. Rizoto ještě posypeme strouhaným parmezánem a servírujeme.