Rizoto Verona
Ingredience
Bresaola - Sušená hovězí šunka |
250 g |
Hovězí vývar základní |
500 ml |
Máslo bylinkové |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
3 g |
Rýže Arborio |
200 g |
Šafrán |
5 g |
Šalotka |
40 g |
Sůl |
5 g |
Sýr Parmezán |
35 g |
Víno bílé |
250 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Obě másla rozpustíme a kolečka šalotky na nich orestujeme.
- Přidáme rýži a všechno dál dusíme přibližně 3 minuty. Směs zalijeme bílým vínem, vaříme a postupně podléváme hovězím vývarem. Smícháme šafrán, sůl a pepř a ochutíme rizoto. Všechno ještě přibližně 20 minut necháme táhnout.
- Šunku nakrájíme na nudličky a krátce před podáváním zamícháme do rizota.
- Rizoto ještě posypeme strouhaným parmezánem a servírujeme.