Celerový salát s ovocem a křenem
Ingredience
Celer sterilovaný |
200 g |
Citronová šťáva |
0.5 polévková lžíce |
Cukr krupice |
2 kávová lžička |
Jablka |
3 ks |
Křen |
1 polévková lžíce |
Ořechy vlašské |
80 g |
Pomeranče |
2 ks |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupaná a jádřinců zbavená jablka nakrájíme na kostičky, pečlivě oloupané pomeranče rozdělíme na měsíčky a pokrájíme, scezený a okapaný celer pokrájíme na menší kousky, ořechy nasekáme nahrubo. Všechno vsypeme do mísy, přidáme jemně nastrouhaný křen, promícháme, zakapeme citronem, osolíme a vmícháme cukr.