Canelloni se špenátem

Ingredience


Cannelloni 200 g
Česnek 2 stroužek
Jíška instantní 80 g
Máslo čerstvé 10 g
Mozzarella 130 g
Olej olivový 5 polévková lžíce
Oregano čerstvé 5 g
Pepř černý mletý 5 g
Ricotta 150 g
Špenát listový čerstvý 500 g
Sůl 5 g
Šunka od kosti 100 g
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino 50 g
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nakrájíme šunku na proužky. Mozarellu necháme okapat a nakrájíme na kostky.
  2. Opereme oregano a jemně posekáme. Oloupeme a rozmačkáme stroužky česneku. Ricottu a mozzarellu smícháme s nasekaným špenátem, šunkou, oreganem a česnekem. Silně ochutíme solí a pepřem. Předehřejeme troubu na 250 °C.
  3. Těstoviny naplníme směsí špenátu a šunky. Potom rovnoměrně
  4. vymažeme ohnivzdorný pekáček máslem.
  5. Naskládáme canelloni do pekáčku. Žloutek rozkvedláme s pecorinem, olejem a bešamelem a směs rovnoměrně přelijeme přes těstoviny. Ochutíme solí a pepřem. Zapékáme zhruba 20 minut dozlatova.