Canelloni se špenátem
Ingredience
Cannelloni |
200 g |
Česnek |
2 stroužek |
Jíška instantní |
80 g |
Máslo čerstvé |
10 g |
Mozzarella |
130 g |
Olej olivový |
5 polévková lžíce |
Oregano čerstvé |
5 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Ricotta |
150 g |
Špenát listový čerstvý |
500 g |
Sůl |
5 g |
Šunka od kosti |
100 g |
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
50 g |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nakrájíme šunku na proužky. Mozarellu necháme okapat a nakrájíme na kostky.
- Opereme oregano a jemně posekáme. Oloupeme a rozmačkáme stroužky česneku. Ricottu a mozzarellu smícháme s nasekaným špenátem, šunkou, oreganem a česnekem. Silně ochutíme solí a pepřem. Předehřejeme troubu na 250 °C.
- Těstoviny naplníme směsí špenátu a šunky. Potom rovnoměrně
- vymažeme ohnivzdorný pekáček máslem.
- Naskládáme canelloni do pekáčku. Žloutek rozkvedláme s pecorinem, olejem a bešamelem a směs rovnoměrně přelijeme přes těstoviny. Ochutíme solí a pepřem. Zapékáme zhruba 20 minut dozlatova.