Pizza s artyčoky
Ingredience
Artyčoky |
240 g |
Česnek |
2 stroužek |
Majoránka |
5 g |
Mozzarella |
250 g |
Olej olivový |
10 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Sůl |
5 g |
Šunka od kosti |
100 g |
Těsto na pizzu |
400 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Smícháme rajčata s česnekem a majoránkou, solí a pepřem. Předehřejeme troubu na 200 °C. Artyčoky necháme okapat a rozkrájíme na čtvrtky.
- Nakrájíme šunku na malé kostičky. Vyválíme těsto na velikost pečicího plechu.
- Plech, popřípadě dno forem vymažeme olejem a položíme na ně těsto. Na jeho povrch rovnoměrně rozdělíme rajčata.
- Nakrájíme mozzarellu na plátky. Rozdělíme artyčoky a kostičky šunky na povrch pizzy. Zasuneme plech s pizzou na prostřední rošt trouby a pečeme zhruba 30 minut.