Pizza s artyčoky

Ingredience


Artyčoky 240 g
Česnek 2 stroužek
Majoránka 5 g
Mozzarella 250 g
Olej olivový 10 ml
Pepř černý mletý 5 g
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Sůl 5 g
Šunka od kosti 100 g
Těsto na pizzu 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Smícháme rajčata s česnekem a majoránkou, solí a pepřem. Předehřejeme troubu na 200 °C. Artyčoky necháme okapat a rozkrájíme na čtvrtky.
  2. Nakrájíme šunku na malé kostičky. Vyválíme těsto na velikost pečicího plechu.
  3. Plech, popřípadě dno forem vymažeme olejem a položíme na ně těsto. Na jeho povrch rovnoměrně rozdělíme rajčata.
  4. Nakrájíme mozzarellu na plátky. Rozdělíme artyčoky a kostičky šunky na povrch pizzy. Zasuneme plech s pizzou na prostřední rošt trouby a pečeme zhruba 30 minut.