Vejce zapečená se šunkou a sýrem
Ingredience
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 ks |
Rajčata |
2 ks |
Rohlíky bílé |
2 ks |
Sůl |
1 špetka |
Šunka dušená |
200 g |
Sýr Parmezán |
50 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vymastíme si zapékací plochou mísu tuhým máslem.
- Po jejich okrajích si ve dvou řadách naskládáme rohlíky nakrájené na tenké plátky a pokapeme je zbylým rozehřátým máslem.
- Do středu mísy rozložíme na 4 porce šunku a dáme do rozehřáté trouby.
- Jakmile je šunka horká, rozklepneme na každou porci vejce, osolíme a posypeme nastrouhaným sýrem a dáme opět zápéct na cca 10 min.
- Jsou-li vejce zapečená, vyjmeme je z trouby a posypeme nasekanou petrželovou natí a ozdobíme na plátky rozkrájenými rajčaty.