Sicilské penne
Ingredience
Bazalka |
20 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
250 g |
Jehněčí maso mleté |
250 g |
Lilek |
100 g |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Olej olivový |
15 ml |
Paprika mletá sladká |
5 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Smetana 12% (konzumní) |
100 ml |
Sůl |
10 g |
Sýr Parmezán |
80 g |
Těstoviny penne |
500 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Penne uvaříme podle návodu al dente.
- Oloupeme cibuli a nakrájíme. Oloupeme česnek a prolisujeme. Lilek
- nakrájíme na kostky.
- Mleté jehněčí vydatně ochutíme solí, pepřem a paprikou. Ve woku rozpustíme máslo a zlehka v něm maso opečeme.
- Přidáme cibuli, česnek a kostky lilku. Všechno dochutíme solí a pepřem, necháme asi 7 minut táhnout.
- Opereme, dosucha otřepeme a nasekáme bazalku. Rozmícháme sýr a bazalku se smetanou, přidáme ji ke směsi mletého jehněčího a zeleniny.
- Slijeme penne a trochu pokapeme olejem, aby se nelepily. Potom je upravíme na talíře a podáváme.