Sicilské penne

Ingredience


Bazalka 20 g
Česnek 2 stroužek
Cibule 250 g
Jehněčí maso mleté 250 g
Lilek 100 g
Máslo čerstvé 3 polévková lžíce
Olej olivový 15 ml
Paprika mletá sladká 5 g
Pepř černý mletý 5 g
Smetana 12% (konzumní) 100 ml
Sůl 10 g
Sýr Parmezán 80 g
Těstoviny penne 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Penne uvaříme podle návodu al dente.
  2. Oloupeme cibuli a nakrájíme. Oloupeme česnek a prolisujeme. Lilek
  3. nakrájíme na kostky.
  4. Mleté jehněčí vydatně ochutíme solí, pepřem a paprikou. Ve woku rozpustíme máslo a zlehka v něm maso opečeme.
  5. Přidáme cibuli, česnek a kostky lilku. Všechno dochutíme solí a pepřem, necháme asi 7 minut táhnout.
  6. Opereme, dosucha otřepeme a nasekáme bazalku. Rozmícháme sýr a bazalku se smetanou, přidáme ji ke směsi mletého jehněčího a zeleniny.
  7. Slijeme penne a trochu pokapeme olejem, aby se nelepily. Potom je upravíme na talíře a podáváme.