Pizza s modrým sýrem
Ingredience
Bazalka |
10 g |
Olej olivový |
15 ml |
Paprika červená |
30 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
150 g |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Sůl |
5 g |
Sýr Gorgonzola |
300 g |
Těsto na pizzu |
400 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očistíme rajčata, vyřízneme okolí stopky a nakrájíme plody na kolečka. Papriku nakrájíme na kostičky. bazalku natrháme na kousky. Předehřejeme troubu na 200 °C. Osolíme a opepříme rajčata s bazalkou.
- Gorgonzolu nakrájíme na kostičky. Těsto vyválíme do velikosti pečicího plechu. Vymažeme pečicí plech a položíme na něj těsto.
- Rozetřeme rajský protlak rovnoměrně na povrch těsta. Položíme na něj pizzová rajčata. Na ně rozdělíme bazalku, plátky čerstvých rajčat a kostičky papriky. Pizzu dáme do trouby a pečeme asi 30 minut. Zhruba 10 minut před uplynutím doby pečení rozdělíme na pizzu sýr.