Žemlovka z vánočky
Ingredience
Cukr krupice |
225 g |
Hrozinky |
1 hrst |
Jablka |
5 ks |
Mléko polotučné |
400 ml |
Tvaroh jemný |
250 g |
Vánočka máslová |
1 ks |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nakrájíme vánočku na plátky, pekáč vymažeme máslem.
- Plátky vánočky namočíme jednotlivě v mléce s rozšlehaným vejcem,naskládáme do pekáče.
- Rozšleháme tvaroh s lžící mléka a cukru.
- Na první vrstvu vánočky rozetřeme rozšlehaný tvaroh.
- Přikryjeme další vrstvou vánočky a rozložíme nastrouhaná jablka.
- Vrstvu tvarohu i jablek zasypeme rozinkami.
- Na jablka dáme poslední vrstvu vánočky a dáme zapéct.