Žemlovka z vánočky

Žemlovka z vánočky - obrázek

Ingredience


Cukr krupice 225 g
Hrozinky 1 hrst
Jablka 5 ks
Mléko polotučné 400 ml
Tvaroh jemný 250 g
Vánočka máslová 1 ks
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nakrájíme vánočku na plátky, pekáč vymažeme máslem.
  2. Plátky vánočky namočíme jednotlivě v mléce s rozšlehaným vejcem,naskládáme do pekáče.
  3. Rozšleháme tvaroh s lžící mléka a cukru.
  4. Na první vrstvu vánočky rozetřeme rozšlehaný tvaroh.
  5. Přikryjeme další vrstvou vánočky a rozložíme nastrouhaná jablka.
  6. Vrstvu tvarohu i jablek zasypeme rozinkami.
  7. Na jablka dáme poslední vrstvu vánočky a dáme zapéct.