Křupavé brambory s jogurtem

Ingredience


Brambory 450 g
Jogurt bílý smetanový 1.5 dl
Kopr čerstvý 1 kávová lžička
Olej olivový extra panenský 0.6 dl
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Sůl mořská 2 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Dobře omyté moučné brambory se slupkou dáme do předem vyhřáté trouby péct. Brambory na několika místech propícháme jehlou a poklademe na pečící mřížku. Pečeme přibližně 1 hodinu dozlatova při 220 °C do doby, než budou měkké.
  2. Každý brambor rozřízneme na polovinu a vyjmeme lžičkou skoro všechnu dužinu tak, aby nám zůstala neporušená slupka.
  3. Olivový olej smícháme se solí a pepřem, a bramborové mističky potřeme tímto olejem z každé strany. Poklademe je na plech s pečícím papírem a pečeme dokřupava.
  4. Mezitím si omyjeme drobně pokrájenou pažitku a kopr.
  5. Do misky dáme bílý smetanový jogurt, smícháme ho s pažitkou a koprem. Pokud chceme, přidáme i mořskou sůl podle chuti.
  6. Upečené bramborové mističky naplníme jogurtovou směsí a podáváme je horké.