Křupavé brambory s jogurtem
Ingredience
Brambory |
450 g |
Jogurt bílý smetanový |
1.5 dl |
Kopr čerstvý |
1 kávová lžička |
Olej olivový extra panenský |
0.6 dl |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sůl mořská |
2 špetka |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Dobře omyté moučné brambory se slupkou dáme do předem vyhřáté trouby péct. Brambory na několika místech propícháme jehlou a poklademe na pečící mřížku. Pečeme přibližně 1 hodinu dozlatova při 220 °C do doby, než budou měkké.
- Každý brambor rozřízneme na polovinu a vyjmeme lžičkou skoro všechnu dužinu tak, aby nám zůstala neporušená slupka.
- Olivový olej smícháme se solí a pepřem, a bramborové mističky potřeme tímto olejem z každé strany. Poklademe je na plech s pečícím papírem a pečeme dokřupava.
- Mezitím si omyjeme drobně pokrájenou pažitku a kopr.
- Do misky dáme bílý smetanový jogurt, smícháme ho s pažitkou a koprem. Pokud chceme, přidáme i mořskou sůl podle chuti.
- Upečené bramborové mističky naplníme jogurtovou směsí a podáváme je horké.