Sardinská svíčková
Ingredience
Cibule |
120 g |
Houby čerstvé |
150 g |
Hovězí svíčková |
800 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Rýže dušená |
100 g |
Sůl |
5 g |
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
100 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Vývar zeleninový |
300 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso opereme, osušíme a nařežeme z něj 8 plátků. Mírně rozklepeme. Ochutíme solí a pepřem.
- Předehřejeme troubu na 250 °C.
- Cibuli oloupeme a nasekáme. Uvedeme zeleninový vývar do varu, uvaříme v něm rýži podle návodu na obalu. Rozehřejeme máslo na pánvi, opečeme v něm maso z obou stran. Vyjmeme a necháme okapat.
- Ohnivzdornou formu vymažeme máslem a položíme do ní maso. Hřiby opereme prudkým proudem studené vody, necháme okapat a pokrájíme na plátky. Vypečený tuk zahřejeme, zlehka v něm podusíme plátky hub s cibulí. Nastrouháme sýr. Slijeme rýži, rozkvedláme vejce, vmícháme je do rýže. Houby, cibuli a rýži položíme na plátky masa a posypeme sýrem.
- Plátky zapečeme asi 10 minut v troubě na prostředním roštu.
- Upravíme maso na talíře a podáváme.