Sardinská svíčková

Ingredience


Cibule 120 g
Houby čerstvé 150 g
Hovězí svíčková 800 g
Máslo čerstvé 50 g
Pepř černý mletý 5 g
Rýže dušená 100 g
Sůl 5 g
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino 100 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Vývar zeleninový 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso opereme, osušíme a nařežeme z něj 8 plátků. Mírně rozklepeme. Ochutíme solí a pepřem.
  2. Předehřejeme troubu na 250 °C.
  3. Cibuli oloupeme a nasekáme. Uvedeme zeleninový vývar do varu, uvaříme v něm rýži podle návodu na obalu. Rozehřejeme máslo na pánvi, opečeme v něm maso z obou stran. Vyjmeme a necháme okapat.
  4. Ohnivzdornou formu vymažeme máslem a položíme do ní maso. Hřiby opereme prudkým proudem studené vody, necháme okapat a pokrájíme na plátky. Vypečený tuk zahřejeme, zlehka v něm podusíme plátky hub s cibulí. Nastrouháme sýr. Slijeme rýži, rozkvedláme vejce, vmícháme je do rýže. Houby, cibuli a rýži položíme na plátky masa a posypeme sýrem.
  5. Plátky zapečeme asi 10 minut v troubě na prostředním roštu.
  6. Upravíme maso na talíře a podáváme.