Lilky a sedm druhů koření
Ingredience
Lilek |
450 g |
Olej rostlinný |
800 ml |
Sedm druhů koření |
1 polévková lžíce |
Solamyl - bramborový škrob |
50 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vaječný bílek slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na tenká kolečka nakrájíme lilky. Dáme je do síta, osolíme a necháme 30 minut odpočinout, aby z nich vyšla voda. Poté důkladně propláchneme a usušíme.
- Do misky dáme bílek, který vyšleháme do pěny. Na velkém talíři promícháme sedm druhů koření, sůl a škrobovou moučku.
- Rozehřejeme v předehřáté pánvi olej. Každé kolečko namočíme do bílku a pak do směsi koření, aby jí bylo rovnoměrně pokryté.
- Postupně smažíme kolečka za občasného obrácení cca 5 minut, dokud nejsou nazlátlá a křupavá.
- Poté necháme okapat a podáváme horké.