Lilky a sedm druhů koření

Ingredience


Lilek 450 g
Olej rostlinný 800 ml
Sedm druhů koření 1 polévková lžíce
Solamyl - bramborový škrob 50 g
Sůl 1 kávová lžička
Vaječný bílek slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na tenká kolečka nakrájíme lilky. Dáme je do síta, osolíme a necháme 30 minut odpočinout, aby z nich vyšla voda. Poté důkladně propláchneme a usušíme.
  2. Do misky dáme bílek, který vyšleháme do pěny. Na velkém talíři promícháme sedm druhů koření, sůl a škrobovou moučku.
  3. Rozehřejeme v předehřáté pánvi olej. Každé kolečko namočíme do bílku a pak do směsi koření, aby jí bylo rovnoměrně pokryté.
  4. Postupně smažíme kolečka za občasného obrácení cca 5 minut, dokud nejsou nazlátlá a křupavá.
  5. Poté necháme okapat a podáváme horké.