Třešňové mufiny
Ingredience
Cukr krupice |
108 g |
Jogurt bílý |
250 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
2 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
110 g |
Mouka polohrubá |
100 g |
Soda jedlá |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Třešně |
1 šálek |
Tresť vanilková |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejprve předehřejeme troubu na 190°C, poté formy na mufiny pomažeme máslem a odložíme stranou.
- Ve větší míse smícháme máslo, cukr, vejce, vanilkový extrakt, jogurt, mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl a nakonec přimícháme třešně.
- Vzniklé těsto plníme do připravené formy na mufiny.
- Pečeme přibližně 30 minut do zlaté barvy.
- Hotové mufiny vyndáme z trouby a vyklopíme, necháme vychladnout a servírujeme.