Telecí řízek po veronsku
Ingredience
Houby čerstvé |
200 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
5 g |
Šalotka |
60 g |
Strouhanka |
5 polévková lžíce |
Sůl |
5 g |
Sýr Parmezán |
5 polévková lžíce |
Telecí kýta |
800 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Houby nakrájíme na plátky.
- Rozkvedláme vejce na talíři. Smícháme strouhanku s parmezánem. Maso nejdříve obalíme a nakrájíme na řízky. Naklepeme, osolíme a opepříme.
- Ve vejci a pak ve směsi strouhanky se sýrem maso obalíme.
- Rozehřejeme přepuštěné máslo na pánvi, maso v něm lehce opečeme z obou stran. Pak k němu přidáme nasekanou šalotku a houby. Asi 5 minut restujeme.
- Maso s houbami a šalotkou upravíme na talíře a podáváme. Vhodnou přílohou je rýže.