Telecí řízek po veronsku

Ingredience


Houby čerstvé 200 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 5 g
Šalotka 60 g
Strouhanka 5 polévková lžíce
Sůl 5 g
Sýr Parmezán 5 polévková lžíce
Telecí kýta 800 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Houby nakrájíme na plátky.
  2. Rozkvedláme vejce na talíři. Smícháme strouhanku s parmezánem. Maso nejdříve obalíme a nakrájíme na řízky. Naklepeme, osolíme a opepříme.
  3. Ve vejci a pak ve směsi strouhanky se sýrem maso obalíme.
  4. Rozehřejeme přepuštěné máslo na pánvi, maso v něm lehce opečeme z obou stran. Pak k němu přidáme nasekanou šalotku a houby. Asi 5 minut restujeme.
  5. Maso s houbami a šalotkou upravíme na talíře a podáváme. Vhodnou přílohou je rýže.