Pepřové krevety se solí
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibulka jarní |
3 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Krevety tygří - loupané |
450 g |
Olej arašídový (podzemnicový) |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Pepř sečuánský |
2 kávová lžička |
Sůl |
2 kávová lžička |
Zázvor celý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hmoždíři rozetřeme černý a sečuánský pepř a sůl. Přidáme cukr a schováme na později.
- Tygří krevety opláchneme pod studenou vodou a utřeme je do sucha.
- Ve velké předehřáté pánvi rozehřejeme olej, přidáme krevety, zázvor, nasekanou chilli papričku, česnek a 5 minut smažíme, dokud nejsou krevety propečené. Přidáme do pánve směs z hmoždíře a smažíme minutu za neustálého míchání.
- Krevetami naplníme teplé servírovací misky a ozdobíme každou jarní cibulkou.
- Podáváme horké.