Pepřové krevety se solí

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cibulka jarní 3 ks
Cukr krupice 1 kávová lžička
Krevety tygří - loupané 450 g
Olej arašídový (podzemnicový) 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Pepř sečuánský 2 kávová lžička
Sůl 2 kávová lžička
Zázvor celý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hmoždíři rozetřeme černý a sečuánský pepř a sůl. Přidáme cukr a schováme na později.
  2. Tygří krevety opláchneme pod studenou vodou a utřeme je do sucha.
  3. Ve velké předehřáté pánvi rozehřejeme olej, přidáme krevety, zázvor, nasekanou chilli papričku, česnek a 5 minut smažíme, dokud nejsou krevety propečené. Přidáme do pánve směs z hmoždíře a smažíme minutu za neustálého míchání.
  4. Krevetami naplníme teplé servírovací misky a ozdobíme každou jarní cibulkou.
  5. Podáváme horké.