Divočák na houbách
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Houby nakládané |
250 g |
Hovězí vývar základní |
125 ml |
Jalovec |
10 g |
Kančí maso |
800 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Nové koření celé |
10 g |
Olej olivový |
6 polévková lžíce |
Petržel - nať |
60 g |
Slivovice |
4 cl |
Smetana 16% (pochoutková) |
5 polévková lžíce |
Sůl |
5 g |
Víno červené |
500 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jalovec a nové koření v hmoždíři podrtíme. Petržel jemně nasekáme. Promícháme s olejem a kořením. Česnek oloupeme, prolisujeme a rovněž zamícháme do směsi. Osolíme.
- Maso opereme, osušíme a potřeme okořeněným olejem. Pokapeme slivovicí.
- Na pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo a plátky masa v něm opékáme přibližně 8 minut, přitom stále potíráme marinádou.
- Podlijeme vínem a vývarem a dalších 10 minut necháme táhnout.
- Houby necháme okapat a přidáme k masu. Vyjmeme maso, do výpeku zamícháme smetanu.
- Upravíme na talíře a podáváme se širokými nudlemi.