Divočák na houbách

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Houby nakládané 250 g
Hovězí vývar základní 125 ml
Jalovec 10 g
Kančí maso 800 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Nové koření celé 10 g
Olej olivový 6 polévková lžíce
Petržel - nať 60 g
Slivovice 4 cl
Smetana 16% (pochoutková) 5 polévková lžíce
Sůl 5 g
Víno červené 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jalovec a nové koření v hmoždíři podrtíme. Petržel jemně nasekáme. Promícháme s olejem a kořením. Česnek oloupeme, prolisujeme a rovněž zamícháme do směsi. Osolíme.
  2. Maso opereme, osušíme a potřeme okořeněným olejem. Pokapeme slivovicí.
  3. Na pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo a plátky masa v něm opékáme přibližně 8 minut, přitom stále potíráme marinádou.
  4. Podlijeme vínem a vývarem a dalších 10 minut necháme táhnout.
  5. Houby necháme okapat a přidáme k masu. Vyjmeme maso, do výpeku zamícháme smetanu.
  6. Upravíme na talíře a podáváme se širokými nudlemi.