Pečené parmice na čerstvých bylinkách

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Citrony 1 ks
Olej olivový 4 polévková lžíce
Parmice 800 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 0.5 hrst
Rajčata 4 ks
Rukola 1 hrst
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Parmice zevnitř i zvenku omyjeme, osušíme a ochutíme solí a pepřem. Troubu rozpálíme na 200 stupňů. Rajčata a citron opláchneme a nakrájíme na tenká kolečka. Rukolu a petrželku omyjeme, lístky petrželky otrháme. Velkou zapékací mísu vymastíme olejem a naskládáme do ní ryby. Rozdělíme na ně petrželku, bobkové listy, rajčata a citron. Osolíme, opepříme, pokapeme zbytkem oleje a zakryjeme alobalem.
  2. Pečeme na střední liště trouby cca 40 min. Na posledních 5 min. odstraníme alobal. Rucolu natrháme, rozložíme na talíře, na ni rozdělíme ryby a ihned podáváme.