Pečené parmice na čerstvých bylinkách
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Citrony |
1 ks |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Parmice |
800 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
0.5 hrst |
Rajčata |
4 ks |
Rukola |
1 hrst |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Parmice zevnitř i zvenku omyjeme, osušíme a ochutíme solí a pepřem. Troubu rozpálíme na 200 stupňů. Rajčata a citron opláchneme a nakrájíme na tenká kolečka. Rukolu a petrželku omyjeme, lístky petrželky otrháme. Velkou zapékací mísu vymastíme olejem a naskládáme do ní ryby. Rozdělíme na ně petrželku, bobkové listy, rajčata a citron. Osolíme, opepříme, pokapeme zbytkem oleje a zakryjeme alobalem.
- Pečeme na střední liště trouby cca 40 min. Na posledních 5 min. odstraníme alobal. Rucolu natrháme, rozložíme na talíře, na ni rozdělíme ryby a ihned podáváme.