Bramborový salát na německý způsob

Ingredience


Brambory 700 g
Bujón natur kuřecí 1.5 dl
Cibulka jarní 6 ks
Cukr krupice 1 kávová lžička
Hellmann's Majonéza originál 100 g
Kopr čerstvý 2 polévková lžíce
Meduňka 0.5 polévková lžíce
Ocet vinný 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Sůl 1.5 kávová lžička
Sůl mořská 0.5 polévková lžíce
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Dobře omyté brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě (2 litry voda + 1/2 lžíce mořská sůl).
  2. Omyjeme jarní cibulku, meduňku a kopr. Cibulku pokrájíme na kolečka, kopr pokrájíme nadrobno, meduňkové lísky odložíme na ozdobu.
  3. Vychladlé brambory oloupeme, pokrájíme na plátky a dáme do mísy. Přidáme cibulku, majonézu, kuřecí bujon, sůl, kopr a vinný ocet.
  4. Promícháme, dochutíme pepřem a cukrem.
  5. Každou porci ozdobíme meduňkovými lístky a podáváme.