Bramborový salát na německý způsob
Ingredience
Brambory |
700 g |
Bujón natur kuřecí |
1.5 dl |
Cibulka jarní |
6 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Hellmann's Majonéza originál |
100 g |
Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce |
Meduňka |
0.5 polévková lžíce |
Ocet vinný |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Sůl |
1.5 kávová lžička |
Sůl mořská |
0.5 polévková lžíce |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Dobře omyté brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě (2 litry voda + 1/2 lžíce mořská sůl).
- Omyjeme jarní cibulku, meduňku a kopr. Cibulku pokrájíme na kolečka, kopr pokrájíme nadrobno, meduňkové lísky odložíme na ozdobu.
- Vychladlé brambory oloupeme, pokrájíme na plátky a dáme do mísy. Přidáme cibulku, majonézu, kuřecí bujon, sůl, kopr a vinný ocet.
- Promícháme, dochutíme pepřem a cukrem.
- Každou porci ozdobíme meduňkovými lístky a podáváme.