Plněná perlička
Ingredience
Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká |
15 g |
Oregano čerstvé |
10 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Perlička prsa |
1200 g |
Strouhanka |
100 g |
Sůl |
5 g |
Šunka uzená |
40 g |
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
80 g |
Sýr Ricotta |
40 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Víno bílé |
250 ml |
Vývar drůbeží |
250 ml |
Žampiony - sterilované |
250 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do prsíček uděláme kapsu, důkladně je osolíme a opepříme.
- Kapsu naplníme šunkou a sýrem. Oregano opereme, osušíme, lístky otrháme a vložíme do masových kapes. Všechno sepneme párátky.
- Poprášíme moukou. Vejce našleháme a maso v něm pečlivě obalíme. Potom obalíme ještě ve strouhance. Rozpustíme máslo a maso v něm z obou stran asi 8 minut orestujeme. Pak je vyjmeme a odstavíme do tepla.
- Výpek povaříme s drůbežím vývarem a bílým vínem. Žampiony necháme okapat a přidáme do výpeku. Společně ochutíme solí a pepřem.
- Přimícháme do směsi ricottu, maso se šťávou upravíme na talíře. Podáváme s míchaným salátem.