Plněná perlička

Ingredience


Máslo čerstvé 4 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká 15 g
Oregano čerstvé 10 g
Pepř černý mletý 5 g
Perlička prsa 1200 g
Strouhanka 100 g
Sůl 5 g
Šunka uzená 40 g
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino 80 g
Sýr Ricotta 40 g
Vejce slepičí 2 ks
Víno bílé 250 ml
Vývar drůbeží 250 ml
Žampiony - sterilované 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do prsíček uděláme kapsu, důkladně je osolíme a opepříme.
  2. Kapsu naplníme šunkou a sýrem. Oregano opereme, osušíme, lístky otrháme a vložíme do masových kapes. Všechno sepneme párátky.
  3. Poprášíme moukou. Vejce našleháme a maso v něm pečlivě obalíme. Potom obalíme ještě ve strouhance. Rozpustíme máslo a maso v něm z obou stran asi 8 minut orestujeme. Pak je vyjmeme a odstavíme do tepla.
  4. Výpek povaříme s drůbežím vývarem a bílým vínem. Žampiony necháme okapat a přidáme do výpeku. Společně ochutíme solí a pepřem.
  5. Přimícháme do směsi ricottu, maso se šťávou upravíme na talíře. Podáváme s míchaným salátem.