Kuřecí perkelt

Ingredience


Cibule 3 ks
Kuře 1 ks
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový 1 kávová lžička
Slanina vepřová 100 g
Sůl 1 kávová lžička
Vývar drůbeží 1 l
Worcester (worcesterská omáčka) 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuře očistíme, omyjeme a rozdělíme na menší kousky.
  2. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozkvaříme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a zpěníme. Potom přimícháme mletou červenou papriku, vložíme připravené maso a prudce osmahneme ze všech stran. Potom osolíme, okořeníme mletým pepřem, podlijeme drůbežím vývarem, přiklopíme a dusíme doměkka. Během dušení podle potřeby podléváme vývarem.
  3. Když je maso měkké, přimícháme rajčatový protlak a worcestrovou omáčku.