Kuřecí perkelt
Ingredience
Cibule |
3 ks |
Kuře |
1 ks |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
1 kávová lžička |
Slanina vepřová |
100 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar drůbeží |
1 l |
Worcester (worcesterská omáčka) |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuře očistíme, omyjeme a rozdělíme na menší kousky.
- Slaninu nakrájíme na kostičky, rozkvaříme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a zpěníme. Potom přimícháme mletou červenou papriku, vložíme připravené maso a prudce osmahneme ze všech stran. Potom osolíme, okořeníme mletým pepřem, podlijeme drůbežím vývarem, přiklopíme a dusíme doměkka. Během dušení podle potřeby podléváme vývarem.
- Když je maso měkké, přimícháme rajčatový protlak a worcestrovou omáčku.