Křehké bramborové sušenky

Ingredience


Brambory 400 g
Kmín celý 1 kávová lžička
Mouka polohrubá 4 polévková lžíce
Slanina vepřová 100 g
Sůl 0.5 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Uvařené brambory (bez slupky) dobře rozmačkáme, abychom neměli hrudky.
  2. Slaninu pokrájenou na kostičky vypražíme, tuk slijeme. Potřebujeme 3 lžíce tuku.
  3. Rozmačkané brambory dáme na pomoučený vál a zapracujeme do nich mouku, tuk ze slaniny a sůl. Vypracujeme hladké vláčné těsto, které vyválíme na sílu 1 cm a nakrájíme na trojúhelníky a čtverce (variací může být více).
  4. Vykrojené tvary poskládáme na plech, který jsme slabě vymazali olejem. Pak těsto potřeme vodou, posypeme kmínem a propícháme vidličkou. Dáme ho péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme dozlatova při 220 °C přibližně 3-5 minut.
  5. Upečené pečivo podáváme teplé i studené.