Paštika z černých oliv
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Citronová šťáva |
4 polévková lžíce |
Citrony |
1 ks |
Olivy černé |
225 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Strouhanka |
25 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr smetanový tavený 45% |
60 g |
Veka |
12 plátek |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nasekáme na hrubo olivy a smícháme s rozetřeným česnekem, citronovou šťávou a kůrou, měkkým sýrem a strouhankou. Směs rozmixujeme v mixéru, osolíme a opepříme.
- Paštiku dáme do sklenice se šroubovacím uzávěrem a necháme několik hodin v lednici, aby se zvýraznily chutě.
- Pokud ji chceme podávat jako zákusek k nápojům, použijeme kolečka pečiva, která osmažíme po obou stranách ve směsi másla a olivového oleje do zlatohněda a necháme okapat.
- Poté každé kolečko potřeme paštikou, ozdobíme proužkem citronu a ihned podáváme.