Paštika z černých oliv

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Citronová šťáva 4 polévková lžíce
Citrony 1 ks
Olivy černé 225 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Strouhanka 25 g
Sůl 1 špetka
Sýr smetanový tavený 45% 60 g
Veka 12 plátek
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nasekáme na hrubo olivy a smícháme s rozetřeným česnekem, citronovou šťávou a kůrou, měkkým sýrem a strouhankou. Směs rozmixujeme v mixéru, osolíme a opepříme.
  2. Paštiku dáme do sklenice se šroubovacím uzávěrem a necháme několik hodin v lednici, aby se zvýraznily chutě.
  3. Pokud ji chceme podávat jako zákusek k nápojům, použijeme kolečka pečiva, která osmažíme po obou stranách ve směsi másla a olivového oleje do zlatohněda a necháme okapat.
  4. Poté každé kolečko potřeme paštikou, ozdobíme proužkem citronu a ihned podáváme.