Saté hovězí
Ingredience
Chilli koření mleté |
2 kávová lžička |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Cukr třtinový |
2 kávová lžička |
Hovězí maso zadní |
750 g |
Kokosové mléko |
3 dl |
Koriandr mletý |
1 kávová lžička |
Máslo arašídové |
4 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Omáčka rybí |
1 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Zázvor celý |
10 g |
-
Doba přípravy: 135 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Z hovězího masa odstraníme tučné maso a pokrájíme na pruhy 7 cm dlouhé.
- Přísady na marinádu - nasekanou cibuli, zázvor, sójovou omáčku, práškové chilli, koriandr, cukr, citronovou šťávu a rostlinný olej smícháme v misce, řádně promícháme. Do marinády namočíme pruhy hovězího masa a obrátíme, aby je marináda všude pokryla. Přikryjeme mísu, necháme marinovat 2 hodiny.
- Maso vyndáme z marinády a napíchneme na předem namočené dřevěné opékací jehly. Hovězí saté grilujeme 10 minut, aby bylo dostatečně propečené, občas obrátíme a potřeme marinádou.
- Připravíme omáčku. Smícháme v pánvičce arašídové máslo s kokosovým mlékem, citronovou šťávou a rybí omáčkou. Omáčku přivedeme k varu a povaříme ji 3 minuty. Dle chuti osolíme a opepříme.
- Omáčku dáme do servírovací mísy a podáváme k saté.