Saté hovězí

Ingredience


Chilli koření mleté 2 kávová lžička
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Cukr třtinový 2 kávová lžička
Hovězí maso zadní 750 g
Kokosové mléko 3 dl
Koriandr mletý 1 kávová lžička
Máslo arašídové 4 polévková lžíce
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Omáčka rybí 1 polévková lžíce
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Zázvor celý 10 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z hovězího masa odstraníme tučné maso a pokrájíme na pruhy 7 cm dlouhé.
  2. Přísady na marinádu - nasekanou cibuli, zázvor, sójovou omáčku, práškové chilli, koriandr, cukr, citronovou šťávu a rostlinný olej smícháme v misce, řádně promícháme. Do marinády namočíme pruhy hovězího masa a obrátíme, aby je marináda všude pokryla. Přikryjeme mísu, necháme marinovat 2 hodiny.
  3. Maso vyndáme z marinády a napíchneme na předem namočené dřevěné opékací jehly. Hovězí saté grilujeme 10 minut, aby bylo dostatečně propečené, občas obrátíme a potřeme marinádou.
  4. Připravíme omáčku. Smícháme v pánvičce arašídové máslo s kokosovým mlékem, citronovou šťávou a rybí omáčkou. Omáčku přivedeme k varu a povaříme ji 3 minuty. Dle chuti osolíme a opepříme.
  5. Omáčku dáme do servírovací mísy a podáváme k saté.