Mořský jazyk s kaštany

Ingredience


Bazalka 10 g
Citronová šťáva 3 polévková lžíce
Filé z mořského jazyka 800 g
Kaštany jedlé 500 g
Mascarpone 300 g
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 25 g
Sůl 5 g
Tymián čerstvý 10 g
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Víno bílé 250 ml
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Šalvěj čerstvá 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Filety omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou. Potom zhruba 2 hodiny marinujeme ve 200 ml bílého vína.
  2. Kaštany oloupeme, jemně posekáme a asi 3 minuty pražíme na pánvi bez tuku. Necháme vychladnout. Smícháme se žloutkem.
  3. Vyjmeme filety z marinády a osušíme. Osolíme a opepříme. Ohnivzdorný pekáč vymažeme máslem. Předehřejeme troubu na 200 °C.
  4. Rybí plátky potřeme kaštanovou směsí, srolujeme a sepneme párátky.
  5. Porce naskládáme do pekáče. Mascarpone smícháme se zbytkem bílého vína a nasekanými bylinkami. Dochutíme solí a pepřem.
  6. Rozdělíme mascarpone na jednotlivé porce a zapékáme v troubě na prostředním roštu zhruba 20 minut. Zdobíme lístky šalvěje.