Mořský jazyk s kaštany
Ingredience
Bazalka |
10 g |
Citronová šťáva |
3 polévková lžíce |
Filé z mořského jazyka |
800 g |
Kaštany jedlé |
500 g |
Mascarpone |
300 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
25 g |
Sůl |
5 g |
Tymián čerstvý |
10 g |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Víno bílé |
250 ml |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Šalvěj čerstvá |
5 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Filety omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou. Potom zhruba 2 hodiny marinujeme ve 200 ml bílého vína.
- Kaštany oloupeme, jemně posekáme a asi 3 minuty pražíme na pánvi bez tuku. Necháme vychladnout. Smícháme se žloutkem.
- Vyjmeme filety z marinády a osušíme. Osolíme a opepříme. Ohnivzdorný pekáč vymažeme máslem. Předehřejeme troubu na 200 °C.
- Rybí plátky potřeme kaštanovou směsí, srolujeme a sepneme párátky.
- Porce naskládáme do pekáče. Mascarpone smícháme se zbytkem bílého vína a nasekanými bylinkami. Dochutíme solí a pepřem.
- Rozdělíme mascarpone na jednotlivé porce a zapékáme v troubě na prostředním roštu zhruba 20 minut. Zdobíme lístky šalvěje.