Předkrm crostini alla fiorentina
Ingredience
Ančovička - filety |
3 plátek |
Celer - nať |
1 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Játra kuřecí |
125 g |
Játra telecí |
125 g |
Kapary |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
1 ks |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno červené |
1.5 dl |
Vývar zeleninový |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V pánvi rozpálíme olej, přidáme nakrájenou cibuli, mrkev, česnek a smažíme 5 minut, aby cibule změkla. Mezitím propláchneme a osušíme kuřecí a telecí játra a nakrájíme na nudličky. Smažíme několik minut, aby se osmažila po všech stranách.
- Přilijeme polovinu vína a vaříme, dokud se polovina nevypaří. Poté přidáme zbylé víno, polovinu petrželky, rajčatový protlak, ančovičky, vývar, sůl a pepř. Zakryjeme pánev pokličkou a povaříme za občasného míchání 20 minut.
- Směs necháme vychladnout a poté rozmixujeme na hrubší kaši. Vrátíme ji do pánve, přidáme kapary, máslo, zbývající petrželku a prohřejeme, aby se máslo rozpustilo.
- Směs dáme do mísy a podáváme horkou např. na topinkách.