Předkrm crostini alla fiorentina

Ingredience


Ančovička - filety 3 plátek
Celer - nať 1 ks
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Játra kuřecí 125 g
Játra telecí 125 g
Kapary 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 3 polévková lžíce
Mrkev kořen 1 ks
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Víno červené 1.5 dl
Vývar zeleninový 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V pánvi rozpálíme olej, přidáme nakrájenou cibuli, mrkev, česnek a smažíme 5 minut, aby cibule změkla. Mezitím propláchneme a osušíme kuřecí a telecí játra a nakrájíme na nudličky. Smažíme několik minut, aby se osmažila po všech stranách.
  2. Přilijeme polovinu vína a vaříme, dokud se polovina nevypaří. Poté přidáme zbylé víno, polovinu petrželky, rajčatový protlak, ančovičky, vývar, sůl a pepř. Zakryjeme pánev pokličkou a povaříme za občasného míchání 20 minut.
  3. Směs necháme vychladnout a poté rozmixujeme na hrubší kaši. Vrátíme ji do pánve, přidáme kapary, máslo, zbývající petrželku a prohřejeme, aby se máslo rozpustilo.
  4. Směs dáme do mísy a podáváme horkou např. na topinkách.