Omáčka z ementálského sýra s ořechy
Ingredience
Lučina smetanový sýr |
100 g |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce |
Ořechy vlašské |
80 g |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Ementál (Primátor) |
100 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem, dobře rozšleháme a dvacet minut provaříme. Poté do omáčky zamícháme nastrouhaný ementál a lučinu. Prohřejeme a podle potřeby zředíme smetanou. Omáčku osolíme, vmícháme petrželovou nať a opražené, jemně posekané ořechy.