Omáčka z ementálského sýra s ořechy

Ingredience


Lučina smetanový sýr 100 g
Máslo čerstvé 3 polévková lžíce
Mléko polotučné 250 ml
Mouka pšeničná hladká 2 polévková lžíce
Ořechy vlašské 80 g
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Sýr Ementál (Primátor) 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem, dobře rozšleháme a dvacet minut provaříme. Poté do omáčky zamícháme nastrouhaný ementál a lučinu. Prohřejeme a podle potřeby zředíme smetanou. Omáčku osolíme, vmícháme petrželovou nať a opražené, jemně posekané ořechy.