Garnáti na grilu

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Cibulka jarní 100 g
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Citrony 1 ks
Garnát obecný 800 g
Máslo čerstvé 4 polévková lžíce
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 40 g
Sůl 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Smícháme s citronovou šťávou, posekanou cibulku, drcený česnek a osolíme a opepříme.
  2. Petržel opereme, osušíme, jemně posekáme a přimícháme. Garnáty naložíme do marinády. Všechno necháme přibližně 20 minut proležet.
  3. Olej rozpálíme, bylinkové máslo a garnáty s marinádou v něm opečeme.
  4. Garnáty vyjmeme asi po 5 minutách, naskládáme do plochého pekáče, obložíme plátky citronu a všechno přibližně 5 minut grilujeme.