Garnáti na grilu
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Cibulka jarní |
100 g |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Citrony |
1 ks |
Garnát obecný |
800 g |
Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
40 g |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Smícháme s citronovou šťávou, posekanou cibulku, drcený česnek a osolíme a opepříme.
- Petržel opereme, osušíme, jemně posekáme a přimícháme. Garnáty naložíme do marinády. Všechno necháme přibližně 20 minut proležet.
- Olej rozpálíme, bylinkové máslo a garnáty s marinádou v něm opečeme.
- Garnáty vyjmeme asi po 5 minutách, naskládáme do plochého pekáče, obložíme plátky citronu a všechno přibližně 5 minut grilujeme.