Zelenina se sýrem a taratoriovým přelivem

Ingredience


Čekanka 2 ks
Celer řapíkatý 5 špetka
Česnek 2 stroužek
Chléb konzumní 1 krajíc
Fenykl čerstvý 1 ks
Mrkev kořen 6 ks
Ořechy vlašské 85 g
Paprika červená 2 ks
Špenát listový čerstvý 255 g
Šťáva citrónová 3 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vývar drůbeží 125 ml
Zálivka salátová bylinková 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na mísu dáme omytou a očištěnou zeleninu, jako jsou listy mladého špenátu, které natrháme na menší kusy, spolu s čekankou, fenyklem řapíky celeru, na proužky nakrojíme mrkev a papriku. Vše zakápneme salátovou zálivkou.
  2. Taratoriový přeliv získáme tak, že necháme nasáknout chléb vodou a přebytečnou vodu z něj vyždímáme. V mixéru rozemeleme tento chléb s rozetřeným česnekem, vyloupanými vlašskými ořechy a solí, po kapkách vstříkneme trochu kuřecího vývaru s citrónovou šťávou, dokud přeliv není dostatečně hladký a hustý.
  3. Sos nalijeme do mističek, kde si můžeme kousky zeleniny namáčet.