Zelenina se sýrem a taratoriovým přelivem
Ingredience
Čekanka |
2 ks |
Celer řapíkatý |
5 špetka |
Česnek |
2 stroužek |
Chléb konzumní |
1 krajíc |
Fenykl čerstvý |
1 ks |
Mrkev kořen |
6 ks |
Ořechy vlašské |
85 g |
Paprika červená |
2 ks |
Špenát listový čerstvý |
255 g |
Šťáva citrónová |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vývar drůbeží |
125 ml |
Zálivka salátová bylinková |
125 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na mísu dáme omytou a očištěnou zeleninu, jako jsou listy mladého špenátu, které natrháme na menší kusy, spolu s čekankou, fenyklem řapíky celeru, na proužky nakrojíme mrkev a papriku. Vše zakápneme salátovou zálivkou.
- Taratoriový přeliv získáme tak, že necháme nasáknout chléb vodou a přebytečnou vodu z něj vyždímáme. V mixéru rozemeleme tento chléb s rozetřeným česnekem, vyloupanými vlašskými ořechy a solí, po kapkách vstříkneme trochu kuřecího vývaru s citrónovou šťávou, dokud přeliv není dostatečně hladký a hustý.
- Sos nalijeme do mističek, kde si můžeme kousky zeleniny namáčet.