Mušle se zeleninou

Ingredience


Bazalka 10 g
Celer řapíkatý 150 g
Česnek 4 stroužek
Cibule 100 g
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Máslo bylinkové 3 polévková lžíce
Mušle v nálevu 1.2 kg
Olej olivový 60 ml
Pepř černý mletý 5 g
Rajčata 500 g
Sůl 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Řapíkatý celer očistíme, opereme a nakrájíme na kousky. Cibuli a stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  2. Rozehřejeme olivový olej a cibuli, česnek a řapíkatý celer podusíme. Bazalku natrháme. Přidáme do oleje současně s rajčaty a citronovou šťávou. Mušle slijeme z nálevu a ohřejeme v pánvi se zeleninou.
  3. Do směsi přimícháme bylinková máslo a dochutíme solí a pepřem. Mušle upravíme na talíře a podáváme s chlebem.