Pstruh se smrži
Ingredience
Chléb toastový |
6 krajíc |
Citronová šťáva |
4 polévková lžíce |
Fenykl sladký - hlíza |
400 g |
Máslo bylinkové |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce |
Oříšky piniové |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
5 g |
Pstruh |
900 g |
Smrže sušené |
50 g |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Fenyklové hlízy očistíme, opereme a nakrájíme na plátky a posekáme. Smrže namočíme do vody asi na 10 minut, potom je nakrájíme na malé plátky.
- Pokapeme 2 lžícemi citronové šťávy. Pstruhy omyjeme, osušíme, pokapeme zbytkem citronu, osolíme a opepříme.
- Předehřejeme troubu na 180 °C. Nať vložíme do břišní dutiny pstruhů.
- Zahřejeme máslo a opékáme v něm pstruhy přibližně 7 minut. Nakonec ryby uložíme do máslem vymazaného ohnivzdorného pekáče.
- Na pstruhy rozdělíme smrže a fenykl, toastový chléb nakrájíme
- na kostky a všechno posypeme piniovými oříšky.
- Poklademe vločkami bylinkového másla a společně pečeme asi 10 minut.