Pstruh se smrži

Ingredience


Chléb toastový 6 krajíc
Citronová šťáva 4 polévková lžíce
Fenykl sladký - hlíza 400 g
Máslo bylinkové 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 4 polévková lžíce
Oříšky piniové 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 5 g
Pstruh 900 g
Smrže sušené 50 g
Sůl 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Fenyklové hlízy očistíme, opereme a nakrájíme na plátky a posekáme. Smrže namočíme do vody asi na 10 minut, potom je nakrájíme na malé plátky.
  2. Pokapeme 2 lžícemi citronové šťávy. Pstruhy omyjeme, osušíme, pokapeme zbytkem citronu, osolíme a opepříme.
  3. Předehřejeme troubu na 180 °C. Nať vložíme do břišní dutiny pstruhů.
  4. Zahřejeme máslo a opékáme v něm pstruhy přibližně 7 minut. Nakonec ryby uložíme do máslem vymazaného ohnivzdorného pekáče.
  5. Na pstruhy rozdělíme smrže a fenykl, toastový chléb nakrájíme
  6. na kostky a všechno posypeme piniovými oříšky.
  7. Poklademe vločkami bylinkového másla a společně pečeme asi 10 minut.