Nádivka z mandlí

Ingredience


Mandle 150 g
Máslo čerstvé 130 g
Mléko plnotučné 250 ml
Muškátový květ 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 2 špetka
Vaječný bílek slepičí 5 ks
Vaječný žloutek slepičí 5 ks
Veka 450 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mandle spaříme vařící vodou, necháme je v ní krátce máčet, poté scedíme a oloupeme. Oloupané mandle nakrájíme na nudličky.
  2. Veku nakrájíme na kostičky, přelijeme je mlékem a necháme vsáknout.
  3. Změklé máslo v míse utřeme se solí a žloutky, přidáme namočenou veku a mandle a dobře promícháme. Nádivku ochutíme muškátovým květem a drobně posekanou petrželovou natí. Na závěr vmícháme pevný sníh z bílků.