Nádivka z mandlí
Ingredience
Mandle |
150 g |
Máslo čerstvé |
130 g |
Mléko plnotučné |
250 ml |
Muškátový květ |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
2 špetka |
Vaječný bílek slepičí |
5 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
5 ks |
Veka |
450 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mandle spaříme vařící vodou, necháme je v ní krátce máčet, poté scedíme a oloupeme. Oloupané mandle nakrájíme na nudličky.
- Veku nakrájíme na kostičky, přelijeme je mlékem a necháme vsáknout.
- Změklé máslo v míse utřeme se solí a žloutky, přidáme namočenou veku a mandle a dobře promícháme. Nádivku ochutíme muškátovým květem a drobně posekanou petrželovou natí. Na závěr vmícháme pevný sníh z bílků.