Fenyklové cukroví

Ingredience


Citronová kůra 1 špetka
Cukr moučkový 150 g
Fenykl obecný 1 kávová lžička
Hrozinky 50 g
Mandle plátky 50 g
Máslo čerstvé 10 g
Mouka pšeničná hladká T 650 200 g
Sádlo škvařené 1 polévková lžíce
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hladkou mouku smícháme s fenyklem a moučkovým cukrem. Přidáme vejce, sádlo, citronovou kůru, rozinky a nasekané plátky mandlí. Vypracujeme těsto a rozdělíme je na dva díly.
  2. Z každého dílu vytvarujeme váleček, položíme na máslem vymazaný plech a upečeme dorůžova.
  3. Upečené válečky nakrájíme ještě za tepla na silnější plátky. Necháme vychladnout a podáváme.