Fenyklové cukroví
Ingredience
Citronová kůra |
1 špetka |
Cukr moučkový |
150 g |
Fenykl obecný |
1 kávová lžička |
Hrozinky |
50 g |
Mandle plátky |
50 g |
Máslo čerstvé |
10 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g |
Sádlo škvařené |
1 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Hladkou mouku smícháme s fenyklem a moučkovým cukrem. Přidáme vejce, sádlo, citronovou kůru, rozinky a nasekané plátky mandlí. Vypracujeme těsto a rozdělíme je na dva díly.
- Z každého dílu vytvarujeme váleček, položíme na máslem vymazaný plech a upečeme dorůžova.
- Upečené válečky nakrájíme ještě za tepla na silnější plátky. Necháme vychladnout a podáváme.