Kuře po uhersku
Ingredience
Chilli paprička |
2 ks |
Cibule |
4 ks |
Karotka |
1 ks |
Kmín drcený |
1 špetka |
Kuře |
1 ks |
Olej stolní |
1 polévková lžíce |
Paprika červená |
5 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Sádlo škvařené |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar drůbeží |
400 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné kuře rozporcujeme a osolíme. Cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme na rozehřátém sádle, přidáme porce kuřete, podlijeme vývarem a dusíme.
- Očištěné papriky, pálivé papričky a uvařenou karotku umeleme, přidáme rajčatový protlak, olej, mletý pepř, trochu tlučeného kmínu a sůl. Vše promícháme, přidáme ke kuřeti, podlijeme a dusíme doměkka.