Kuře po uhersku

Ingredience


Chilli paprička 2 ks
Cibule 4 ks
Karotka 1 ks
Kmín drcený 1 špetka
Kuře 1 ks
Olej stolní 1 polévková lžíce
Paprika červená 5 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Sádlo škvařené 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vývar drůbeží 400 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné kuře rozporcujeme a osolíme. Cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme na rozehřátém sádle, přidáme porce kuřete, podlijeme vývarem a dusíme.
  2. Očištěné papriky, pálivé papričky a uvařenou karotku umeleme, přidáme rajčatový protlak, olej, mletý pepř, trochu tlučeného kmínu a sůl. Vše promícháme, přidáme ke kuřeti, podlijeme a dusíme doměkka.