Fritované sardinky

Ingredience


Citronová šťáva 3 polévková lžíce
Feferony 50 g
Mouka pšeničná celozrnná 250 g
Olej olivový 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 25 g
Sardinka obecná 1.2 kg
Sůl 5 g
Vaječný bílek slepičí 2 ks
Víno bílé 400 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Petrželku opereme, osušíme, jemně nasekáme a promícháme s bylinkovým olejem. Osolíme a opepříme. Feferonky nadrobno posekáme. Promícháme s moukou a vínem.
  2. Bílky ušleháme do tuha a přimícháme do směsi. Sardinky vykucháme, omyjeme, osušíme a obalíme připravenou směsí.
  3. Nakonec dozlatova fritujeme v horkém oleji. Upravíme na talíře a podáváme pokapané trochou citronové šťávy.