Fritované sardinky
Ingredience
Citronová šťáva |
3 polévková lžíce |
Feferony |
50 g |
Mouka pšeničná celozrnná |
250 g |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
25 g |
Sardinka obecná |
1.2 kg |
Sůl |
5 g |
Vaječný bílek slepičí |
2 ks |
Víno bílé |
400 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Petrželku opereme, osušíme, jemně nasekáme a promícháme s bylinkovým olejem. Osolíme a opepříme. Feferonky nadrobno posekáme. Promícháme s moukou a vínem.
- Bílky ušleháme do tuha a přimícháme do směsi. Sardinky vykucháme, omyjeme, osušíme a obalíme připravenou směsí.
- Nakonec dozlatova fritujeme v horkém oleji. Upravíme na talíře a podáváme pokapané trochou citronové šťávy.