Kuře s octovou omáčkou
Ingredience
Česnek |
15 stroužek |
Chilli paprička |
2 ks |
Cibule |
3 ks |
Citronová šťáva |
0.5 dl |
Hřebíček |
3 g |
Kmín římský |
5 g |
Kuřecí stehna |
1000 g |
Mouka pšeničná hladká |
30 g |
Ocet vinný červený |
100 ml |
Olej arašídový (podzemnicový) |
100 ml |
Olej sezamový |
100 ml |
Oregano čerstvé |
10 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Sůl |
7 g |
Vývar zeleninový |
2 l |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Kuřecí maso dáme do hrnce, zalijeme vývarem a vaříme na mírném ohni 5 minut, odstavíme a necháme vychladnout.
- Na pánvi nasucho opražíme nasekaný česnek, přidáme pepř, hřebíček, šťávu z citronu, oregano, 2 lžičky kmínu, sůl a mouku a vše smícháme do hladké pasty.
- Maso vyjmeme z vývaru, potřeme kořeněnou pastou, kterou jsme vytvořili, zakryjeme fólií a necháme 30 minut odležet.
- Na pánvi usmažíme na rozpáleném oleji cibuli nadrobno a chilli papričky, vlijeme ocet, vývar, přisypeme zbytek kmínu a vaříme za stálého míchání na mírném ohni, až omáčka zhoustne.
- Sezamový olej rozpálíme na pánvi a osmažíme na něm uleželé maso dozlatova.
- Servírujeme kousky masa přelité pikantní omáčkou a s pečivem.