Kuře s octovou omáčkou

Ingredience


Česnek 15 stroužek
Chilli paprička 2 ks
Cibule 3 ks
Citronová šťáva 0.5 dl
Hřebíček 3 g
Kmín římský 5 g
Kuřecí stehna 1000 g
Mouka pšeničná hladká 30 g
Ocet vinný červený 100 ml
Olej arašídový (podzemnicový) 100 ml
Olej sezamový 100 ml
Oregano čerstvé 10 g
Pepř černý mletý 5 g
Sůl 7 g
Vývar zeleninový 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí maso dáme do hrnce, zalijeme vývarem a vaříme na mírném ohni 5 minut, odstavíme a necháme vychladnout.
  2. Na pánvi nasucho opražíme nasekaný česnek, přidáme pepř, hřebíček, šťávu z citronu, oregano, 2 lžičky kmínu, sůl a mouku a vše smícháme do hladké pasty.
  3. Maso vyjmeme z vývaru, potřeme kořeněnou pastou, kterou jsme vytvořili, zakryjeme fólií a necháme 30 minut odležet.
  4. Na pánvi usmažíme na rozpáleném oleji cibuli nadrobno a chilli papričky, vlijeme ocet, vývar, přisypeme zbytek kmínu a vaříme za stálého míchání na mírném ohni, až omáčka zhoustne.
  5. Sezamový olej rozpálíme na pánvi a osmažíme na něm uleželé maso dozlatova.
  6. Servírujeme kousky masa přelité pikantní omáčkou a s pečivem.