Pikantní candát
Ingredience
Candát obecný |
900 g |
Česnek |
3 stroužek |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Citrony |
2 ks |
Mouka pšeničná hladká |
20 g |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
5 g |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z candáta vyřezáme filety, omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Osolíme a opepříme.
- Obalíme v mouce. Rozpálíme olivový olej a filety v něm asi
- 4 minuty z obou stran opečeme.
- Citrony omyjeme, nakrájíme na velmi tenké plátky a přidáme k rybě.
- Oloupeme česnek, prolisujeme a vetřeme do ryby. Upravíme
- na talíř a podáváme s opečenými malými brambůrky.