Pikantní candát

Ingredience


Candát obecný 900 g
Česnek 3 stroužek
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Citrony 2 ks
Mouka pšeničná hladká 20 g
Olej olivový 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 5 g
Sůl 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z candáta vyřezáme filety, omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Osolíme a opepříme.
  2. Obalíme v mouce. Rozpálíme olivový olej a filety v něm asi
  3. 4 minuty z obou stran opečeme.
  4. Citrony omyjeme, nakrájíme na velmi tenké plátky a přidáme k rybě.
  5. Oloupeme česnek, prolisujeme a vetřeme do ryby. Upravíme
  6. na talíř a podáváme s opečenými malými brambůrky.