Meruňková kaše

Ingredience


Hřebíček 5 g
Kardamom 3 g
Marmeláda meruňková 80 g
Máta 10 g
Med včelí 2 polévková lžíce
Mléko plnotučné 1 l
Polenta 100 g
Skořice celá 10 g
Smetana 16% (pochoutková) 4 polévková lžíce
Vanilkový lusk 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mléko s vanilkou a skořicí zahřejeme v hrnci.
  2. Přidáme hřebíček a kardamom. Polentu vsypeme do mléka a přidáme med. Všechno za stálého míchání vaříme ještě asi 10 minut.
  3. Přibližně po 5 minutách vyjmeme vanilkový lusk a skořici.
  4. Vmícháme meruňkovou zavařeninu a všechno zjemníme hustou smetanou.
  5. Rozdělíme do misek a ozdobíme čerstvými lístky máty.