Játrový nákyp
Ingredience
Játra vepřová |
450 g |
Kachní sádlo |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 33% (šlehačka) |
200 ml |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
2 špetka |
Vegeta |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Játra umeleme, v míse promícháme s rozmíchanými vejci, smetanou, sádlem, solí, vegetou a pepřem. Směs rozetřeme do zapékací mísy, kterou jsme vytřeli tukem a vysypali strouhankou.
- Nákyp pečeme v troubě předehřáté na 200 °C zhruba půl hodiny.