Jablka s mascarpone
Ingredience
Cukr vanilka |
2 polévková lžíce |
Hrozinky |
4 polévková lžíce |
Jablka |
4 ks |
Kandovaná pomerančová kůra |
25 g |
Kardamom |
5 g |
Koňak Armaňak |
2 cl |
Mascarpone |
150 g |
Máslo čerstvé |
10 g |
Oříšky piniové |
3 polévková lžíce |
Pomeranče |
3 ks |
Vaječný bílek slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Sultánky posekáme a smícháme s posekanou kandovanou pomerančovou kůrou, piniovými oříšky a mascarponem. Pomeranče oloupeme včetně bílé vrstvy. Rozebereme a dílky rozkrájíme na kousky.
- Do mascarponové hmoty vmícháme kousky pomeranče s koňakem, vanilkovým cukrem a kardamomem.
- Zapékací misku vymažeme máslem. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Jablka omyjeme, oloupeme, rozpůlíme, odstraníme jádřince a rozkrájíme na proužky.
- Nakonec jablka naskládáme do formy a navršíme na ně maskarponovou hmotu. Pokryjeme sněhem a pečeme asi 10 minut.