Jablka s mascarpone

Ingredience


Cukr vanilka 2 polévková lžíce
Hrozinky 4 polévková lžíce
Jablka 4 ks
Kandovaná pomerančová kůra 25 g
Kardamom 5 g
Koňak Armaňak 2 cl
Mascarpone 150 g
Máslo čerstvé 10 g
Oříšky piniové 3 polévková lžíce
Pomeranče 3 ks
Vaječný bílek slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Sultánky posekáme a smícháme s posekanou kandovanou pomerančovou kůrou, piniovými oříšky a mascarponem. Pomeranče oloupeme včetně bílé vrstvy. Rozebereme a dílky rozkrájíme na kousky.
  2. Do mascarponové hmoty vmícháme kousky pomeranče s koňakem, vanilkovým cukrem a kardamomem.
  3. Zapékací misku vymažeme máslem. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Jablka omyjeme, oloupeme, rozpůlíme, odstraníme jádřince a rozkrájíme na proužky.
  4. Nakonec jablka naskládáme do formy a navršíme na ně maskarponovou hmotu. Pokryjeme sněhem a pečeme asi 10 minut.