Hrušková kolečka
Ingredience
Citronová šťáva |
3 polévková lžíce |
Cukr skořicový |
10 g |
Hrušky |
4 ks |
Mouka kukuřičná |
250 g |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Vaječný bílek slepičí |
3 ks |
Víno červené |
300 ml |
Zmrzlina vanilková |
300 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kukuřičnou mouku, víno, olivový olej a skořicovým cukrem řádně promícháme.
- Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce do něj vmícháme směs mouky. Hrušky oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na kroužky.
- Pokapeme citronovou šťávou a namáčíme v těstíčku.
- Rozehřejeme olej ve fritéze a kroužky usmažíme dozlatova. Upravíme na talíře a ozdobíme kopečkem vanilkové zmrzliny.