Hrušková kolečka

Ingredience


Citronová šťáva 3 polévková lžíce
Cukr skořicový 10 g
Hrušky 4 ks
Mouka kukuřičná 250 g
Olej olivový 4 polévková lžíce
Vaječný bílek slepičí 3 ks
Víno červené 300 ml
Zmrzlina vanilková 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kukuřičnou mouku, víno, olivový olej a skořicovým cukrem řádně promícháme.
  2. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce do něj vmícháme směs mouky. Hrušky oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na kroužky.
  3. Pokapeme citronovou šťávou a namáčíme v těstíčku.
  4. Rozehřejeme olej ve fritéze a kroužky usmažíme dozlatova. Upravíme na talíře a ozdobíme kopečkem vanilkové zmrzliny.