Slávky s citronovou trávou

Ingredience


Bazalka 4 ks
Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 2 ks
Citronová tráva 2 ks
Mušle slávky 2 kg
Olej olivový 4 polévková lžíce
Omáčka rybí 3 polévková lžíce
Omáčka sójová 3 polévková lžíce
Šalotka 2 ks
Voda pitná 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mušle důkladně omyjeme studenou vodou, necháme okapat a použijeme pouze uzavřené. Ty otevřeme špičatým nožem, vybereme masíčko, skořápky vyhodíme.
  2. Oloupeme šalotku a česnek, nakrájíme nadrobno. Citronovou trávu omyjeme a spodní část nakrájíme na tenké plátky. Papričky opláchneme, očistíme, odstraníme semínka a najemno nasekáme. Bazalku opláchneme, lístky natrháme na menší kousky.
  3. Rozpálíme wok, vlijeme olej, krátce na něm osmahneme šalotku, česnek a citronovou trávu. Přidáme maso z mušlí, za stálého míchání restujeme cca 2-3 minuty. Poté vmícháme rybí omáčku, sójovou omáčku, chilli papričky, přilijeme 2 lžíce vody a prohřejeme.
  4. Bazalku rozložíme na talíře, na ni rozdělíme směs a ihned podáváme.