Slávky s citronovou trávou
Ingredience
Bazalka |
4 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
2 ks |
Citronová tráva |
2 ks |
Mušle slávky |
2 kg |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Omáčka rybí |
3 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
3 polévková lžíce |
Šalotka |
2 ks |
Voda pitná |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mušle důkladně omyjeme studenou vodou, necháme okapat a použijeme pouze uzavřené. Ty otevřeme špičatým nožem, vybereme masíčko, skořápky vyhodíme.
- Oloupeme šalotku a česnek, nakrájíme nadrobno. Citronovou trávu omyjeme a spodní část nakrájíme na tenké plátky. Papričky opláchneme, očistíme, odstraníme semínka a najemno nasekáme. Bazalku opláchneme, lístky natrháme na menší kousky.
- Rozpálíme wok, vlijeme olej, krátce na něm osmahneme šalotku, česnek a citronovou trávu. Přidáme maso z mušlí, za stálého míchání restujeme cca 2-3 minuty. Poté vmícháme rybí omáčku, sójovou omáčku, chilli papričky, přilijeme 2 lžíce vody a prohřejeme.
- Bazalku rozložíme na talíře, na ni rozdělíme směs a ihned podáváme.