Tvarohovo-makové koláče
Ingredience
Cukr krupice |
80 g |
Cukr moučkový |
90 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Droždí |
20 g |
Hrozinky |
2 polévková lžíce |
Mák mletý |
200 g |
Máslo čerstvé |
90 g |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
400 g |
Mouka pšeničná hrubá |
100 g |
Piškoty dětské kulaté |
100 g |
Rum |
2 polévková lžíce |
Skořice mletá |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Tvaroh jemný |
400 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Prosijeme 40dkg hladké mouky. Z droždí, mléka, soli a cukru uděláme kvásek a vlijeme do prosáté mouky. Zaděláme těsto, které necháme 60 minut kynout.
- Mezitím si připravíme náplně: tvarohová - tvaroh, cukr, rozinky, máslo našleháme a smícháme dohromady.
- Maková náplň - mletý mák zalijeme mlékem, dáme ho vařit, přidáme cukr, rum, skořici a zahustíme piškoty, které rozdrobíme.
- Necháme vychladnout.
- Z vykynutého těsta tvoříme kuličky, které rozplácneme na koláčky a plníme připravenými náplněmi.
- Okraje koláčů potřeme vejcem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 stupňů.