Chléb, který nekyne

Ingredience


Kypřicí prášek do pečiva 6 kávová lžička
Máslo čerstvé 15 g
Mouka pšeničná hladká 370 g
Sůl 1 špetka
Voda pitná 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejdříve uděláme drobenku: v misce zamícháme mouku, máslo, prášek do pečiva, osolíme. Doprostřed drobenky uděláme důlek, kam vlijeme málo vody, přisypeme mouku opět s trochou vody, a to opakujeme do doby, než se utvoří pevné těsto.
  2. Z těsta vytvarujeme bochník, který poté položíme na horké uhlí. Bochník ještě jednou přikryjeme vrstvou rozžhaveného uhlí. Pečeme v troubě při 200 °C 45-60 minut, až spodní strana chleba bude na poklepání pevná.