Lososová pěna v křenové omáčce

Ingredience


Citrony 1 ks
Losos ve vlastní šťávě 250 ml
Majonéza 1 polévková lžíce
Okurky 1 ks
Omáčka k masu křenová 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 1 ks
Salát ledový 10 g
Smetana 33% (šlehačka) 125 ml
Sůl 1 špetka
Voda pitná 3 polévková lžíce
Želatina 3 polévková lžíce
Dressing francouzký 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vezmeme polovinu okurky, nakrájíme na kostičky a naložíme do francouského dresinku. Poté oloupeme druhou polovinu okurky a nákrájíme na silnější kolečka. V rendlíku uvaříme vodu a vhodíme na 5 minut nakrájená kolečka okurky. Poté okurky vyjmeme, necháme okapat a osušit.
  2. Do vařící vody vložíme rozpuštěnou a dobře rozmíchanou želatinu. Vedle v mističce rozmixujeme lososa i se šťávou z konzervy, přidáme předem uvařenou okurku s majonézou a rozpuštěnou želatinou. Dle chuti můžeme osolit a opepřit. Vše důkladně promixujeme.
  3. Přidáme pokrájenou okurku a opatrně vetřeme vychlazenou a našlehanou šlehačku.
  4. Poté vypláchneme vodou formu, nalijeme do ní lososí směs a dáme do lednice ztuhnout. Poté směs vyklopíme na servírovací tácek a navrch ozdobíme střídavě plátky rajčete a citronu a kousky salátu. Lososa přelijeme křenovou omačkou a můžeme podávat.