Lososová pěna v křenové omáčce
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Losos ve vlastní šťávě |
250 ml |
Majonéza |
1 polévková lžíce |
Okurky |
1 ks |
Omáčka k masu křenová |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
1 ks |
Salát ledový |
10 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
125 ml |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
3 polévková lžíce |
Želatina |
3 polévková lžíce |
Dressing francouzký |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vezmeme polovinu okurky, nakrájíme na kostičky a naložíme do francouského dresinku. Poté oloupeme druhou polovinu okurky a nákrájíme na silnější kolečka. V rendlíku uvaříme vodu a vhodíme na 5 minut nakrájená kolečka okurky. Poté okurky vyjmeme, necháme okapat a osušit.
- Do vařící vody vložíme rozpuštěnou a dobře rozmíchanou želatinu. Vedle v mističce rozmixujeme lososa i se šťávou z konzervy, přidáme předem uvařenou okurku s majonézou a rozpuštěnou želatinou. Dle chuti můžeme osolit a opepřit. Vše důkladně promixujeme.
- Přidáme pokrájenou okurku a opatrně vetřeme vychlazenou a našlehanou šlehačku.
- Poté vypláchneme vodou formu, nalijeme do ní lososí směs a dáme do lednice ztuhnout. Poté směs vyklopíme na servírovací tácek a navrch ozdobíme střídavě plátky rajčete a citronu a kousky salátu. Lososa přelijeme křenovou omačkou a můžeme podávat.