Vepřové kotlety s pečenými rajčaty

Ingredience


Olej olivový 65 ml
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Rajčata 8 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
Vepřové kotlety 4 ks
Ančovička - filety 2 ks
Bazalka 1 polévková lžíce
Hořčice 1 polévková lžíce
Kapary 1.5 polévková lžíce
Kopr čerstvý 1 polévková lžíce
Olej olivový 0.7 dl
Oregano čerstvé 0.5 polévková lžíce
Pažitka 1 polévková lžíce
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Víno bílé 1 dl
Pepř bílý 1 kávová lžička
Sýr Ementál (Primátor) 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytá rajčata rozkrojíme na silnější plátky a poklademe je do zapékací misky. Pokapeme olivovým olejem, posypeme mořskou solí a bílým pepřem. Dáme je do předehřáté trouby péct při 200 °C. Pečeme přibližně 25-35 minut. Před koncem pečení (asi 5 minut) dáme na každou polovinu rajčete 1 lžičku nastrouhaného tvrdého sýru.
  2. Mezitím si připravíme salsu: Do hlubší nádoby si dáme pokrájené omyté bylinky - petrželovou nať, bazalku, kopr, pažitku, oregano. Přidáme kapary, hořčici, pokrájené filety ančoviček, bílé víno a olivový olej. Všechny ingredience rozmixujeme na pastu.
  3. Omyté a osušené vepřové kotlety osolíme, opepříme rozemletým černým pepřem a grilujeme je z každé strany dozlatova. Grilujeme je 6-8 minut.
  4. Na každou kotletu dáme kopeček salsy a podáváme je s upečenými rajčaty.