Vepřové kotlety s pečenými rajčaty
Ingredience
Olej olivový |
65 ml |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Rajčata |
8 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vepřové kotlety |
4 ks |
Ančovička - filety |
2 ks |
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Hořčice |
1 polévková lžíce |
Kapary |
1.5 polévková lžíce |
Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
0.7 dl |
Oregano čerstvé |
0.5 polévková lžíce |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Víno bílé |
1 dl |
Pepř bílý |
1 kávová lžička |
Sýr Ementál (Primátor) |
150 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytá rajčata rozkrojíme na silnější plátky a poklademe je do zapékací misky. Pokapeme olivovým olejem, posypeme mořskou solí a bílým pepřem. Dáme je do předehřáté trouby péct při 200 °C. Pečeme přibližně 25-35 minut. Před koncem pečení (asi 5 minut) dáme na každou polovinu rajčete 1 lžičku nastrouhaného tvrdého sýru.
- Mezitím si připravíme salsu: Do hlubší nádoby si dáme pokrájené omyté bylinky - petrželovou nať, bazalku, kopr, pažitku, oregano. Přidáme kapary, hořčici, pokrájené filety ančoviček, bílé víno a olivový olej. Všechny ingredience rozmixujeme na pastu.
- Omyté a osušené vepřové kotlety osolíme, opepříme rozemletým černým pepřem a grilujeme je z každé strany dozlatova. Grilujeme je 6-8 minut.
- Na každou kotletu dáme kopeček salsy a podáváme je s upečenými rajčaty.