Artyčoky dušené v olivovém oleji
Ingredience
Artyčoky |
4 ks |
Bobkový list |
2 ks |
Česnek |
4 stroužek |
Citrony |
1 ks |
Majoránka |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
400 ml |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Odkrojíme tuhé vnější části listy artyčoků. Stonek zkrátíme na 2,5 cm. Každý artyčok rozkrojíme na půlky a oddělíme střed hlavičky. Artyčoky dáme do velké pánve na smažení. Přilijeme olivový olej, aby artyčoky pokrýval do půli. Přidáme bobkový list, stroužky česneku a polovinu nastrouhané citronové kůry.
- Pod pokličkou dusíme artyčoky 40 minut. Musí se dusit, ne smažit. Jakmile jsou měkké, vyjmeme je a necháme okapat. Odstraníme bobkový list.
- Artyčoky dáme na talíře, ozdobíme zbývající citronovou kůrou, čerstvou majoránkou a přelijeme trochou citronové šťávy.