Artyčoky dušené v olivovém oleji

Ingredience


Artyčoky 4 ks
Bobkový list 2 ks
Česnek 4 stroužek
Citrony 1 ks
Majoránka 2 polévková lžíce
Olej olivový 400 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Odkrojíme tuhé vnější části listy artyčoků. Stonek zkrátíme na 2,5 cm. Každý artyčok rozkrojíme na půlky a oddělíme střed hlavičky. Artyčoky dáme do velké pánve na smažení. Přilijeme olivový olej, aby artyčoky pokrýval do půli. Přidáme bobkový list, stroužky česneku a polovinu nastrouhané citronové kůry.
  2. Pod pokličkou dusíme artyčoky 40 minut. Musí se dusit, ne smažit. Jakmile jsou měkké, vyjmeme je a necháme okapat. Odstraníme bobkový list.
  3. Artyčoky dáme na talíře, ozdobíme zbývající citronovou kůrou, čerstvou majoránkou a přelijeme trochou citronové šťávy.